Кои са основните VR устойства

Виртуалната реалност (VR) е общ термин за съдържание, което може да се възпроизвежда от цифрови устройства, като HMD (дисплеи, поставени на главата) или смартфони (мобилен VR). Това може да бъде линеен филм, записан с помощта на 360-градусова камера, или интерактивна 3D симулация, като тези, използвани за игри, които позволяват на потребителя да се потопи напълно в това, което се случва.

Технологиите за виртуална реалност като мощен маркетингов инструмент

Все още VR технологиите са така да го наречем “жанр”, неизследван от много брандове. Още през 2014 година Марк Зукърбърг с ентусиазъм описа какво представлява VR при закупуване на Oculus, тогава той споделя: „Представете си съдийското място по време на игра, учене в класната стая с ученици и учители от целия свят… и всичко това е възможно само като си сложите очила за виртуална реалност“.

Среда, която реагира на потребителя във виртуална реалност, се нарича "интерактивна VR" среда. Тя се използва предимно във видеоигри, но също така и в мобилни приложения. В зависимост от устройството, взаимодействията могат да се осъществят, като се погледне точката на взаимодействие. Ако потребителят има  контролер, той също може да използва функции като "докосване", "задържане", "щракване" и т.н. По този начин елементите могат да бъдат избрани, преместени, разменени или изтрити, без да се налага да използвате контекстуално меню.

Стандартни VR игрални и периферни устройства

Освен чисто технологично предназначение и за по-голяма реалистичност на изживяването, тези устройства имат и друга роля. Те могат да служат като допълнителна комуникация към бранда. Представете си как потребителят се потапя в нова реалност, чрез брандирано устройство, което сте му подарили, например? Така, участникът един път се свързва с вашата марка чрез иновативно преживяване по време на събитие и после задълбочава връзката, ползвайки устройствата за други видеа.

Има много видове тренажори, помагащи по време на изживяването да изпитате всичките си сетива. Нека разгледаме най-популярните устройства, които са: VR очила (VR headset), VR Game Controllers, VR игрални ръкавици.


  #BTL #Events 15.05.2020
 

VR игрални слушалки и VR очила: Най-важният VR аксесоар за игри е този, който носите на главата си, за да се потопите в играта. Категорията слушалки / очила за виртуална реалност бързо се разширява. Продуктите варират от висококачествени VR слушалки с контрол на движението, които улавят и предават пълните ви движения на главата и очите, до по-прости VR очила, които просто показват симулираната среда за 3D игра.

VR Game Controllers: VR контролерът преобразува вашите физически действия в производителност на играта. Подобно на традиционните видео игри, повечето игри във виртуалната реалност използват някакъв ръчен контролер (джойстик, геймпад или дори ръкавици) за насочване, стрелба и изпращане на команди. По-модерните VR игри също използват детектор / контролер на движение, за да усетят вашите дейности в реалния живот (ходене, хвърляне и т.н.) и да ги пресъздадете в рамките на играта.

VR игрални ръкавици: Снабдени със сензор, VR игрални ръкавици са позволили ново ниво на детайлност в най-новите VR игри. Докато детекторите за движение във виртуална реалност могат да усещат широки движения по цялото тяло, VR ръкавиците дават възможност за минутни движения на ръка и пръст, което позволява на разработчиците да създадат ново поколение VR игри, които да провокират играчите да вземат, хващат и носят малки предмети.

 
Представете си съдийското място по време на игра, учене в класната стая с ученици и
учители от целия свят… и всичко това е възможно само като си сложите очила за виртуална реалност
post2 img

Какъв е потенциалът на VR технологията?

В момента сме свидетели на неизбежната еволюция на дигиталния бизнес. Това ни кара да поставяме под въпрос актуалните бизнес модели, решенията за инвестиции и риск, взаимодействието и формирането на партньорства, профилите на работната сила и по-конкретно как компаниите реагират и си взаимодействат в дигиталния свят. Това, което виждаме сега, е само началото. С напредването на VR технологията ще можем да взаимодействаме с виртуални светове дотолкова, сякаш наистина сме там.

Ако искате да промените положително  бизнеса си чрез използване на виртуална реалност, да повишите разпознаваемостта на вашата марка по един уникален и интересен начин и да “потопите” целевата си аудитория в един виртуален свят, то нашият екип ще ви помогне с тази задача.

Освен самото съдържание, което генерираме чрез 3D симулация или 360-градусово заснемане, може да ви предложим и иновативни VR очила на достъпна цена понеже са собствено производство. Този авторски проект е резултат от над 3 години усилена работа, целяща да направи виртуалната реалност по-достъпна до голям кръг от хора. Технологията, която използваме за създаването на очилата за виртуална реалност, запазва пълната функционалност на най-модерните модели, въпреки по-ниската себестойност на крайния продукт. Затова в случай че имате нужда от работещи VR решения или очила за виртуална реалност на гъвкава цена, свържете се още сега с нашия екип.

Желаем ви положителни преживявания в реална и виртуална среда….
 

от същия#
#BTL #Events #Production
Границите на BTL маркетинга

BTL  маркетингът би могъл да бъде интерпретиран като последващо логично ниво при градене или поддръжка на желан продуктов имидж или услуга, която искате да популяризирате.  Преимуществото на тази методология е, че общуването с клиента е директно и се осъществява достигане до конкретно таргетирана група от търсени потребители. Ние, от Алтърнатив Адвъртайзинг, възприемаме като талант способността да мислиш различно, да нямаш страх  да предоставиш на клиента алтернативна, дори безразсъдна идея за дадена кампания. 

#BTL #Events
Важната роля на облеклата за визията на бранда ви

Дрехите в BTL сектора са неотменна част от визията на всяка промоция и събитие. Освен естетически завършек на цялостната картина, облеклата биха могли да се използват като изключително мощен инструмент за въздействие на психологическо ниво. Разработихме каталог с BTL облекла специално за вас. В него комбинирахме атрактивни облекла с функционални аксесоари, които позволяват разнообразие от цветове и съчетания. Решихме да заложим на стил и удобство, които да се превърнат в силен инструмент вашият бранд да бъде забелязан.

#BTL #Production
Професия промоутър или хостеса - важни съвети

Търсиш си забавна, интересна и динамична работа като промоутър или хостеса? Имай предвид, че да тази професия изисква много повече от просто да отидеш в магазина или на някое вечерно парти. Тази професия е наистина призвание, затова не е всеки. Предлагаме ти няколко ценни насоки, които сме разбрали от практиката. Надяваме да ти бъдат много полезни.

#Events #Production #Decoration
Защо декорацията е важна за едно събитие

Декорацията - добавена стойност или излишен бюджет е в едно събитие? Да изберем или не, да имаме декорация? Чрез създаване на концепцията за декорация на едно събитие могат да се изградят изцяло нови пространства, които да допринесат за усещането на гостите и да завършат идентичността и уникалността на събитието. 

#Events #Production #Decoration
ПР, маркетинг и реклама - три в едно
Маркетингът, рекламата и връзките с обществеността  - PR, са основните стълбове в съвременните рекламни кампании.Трите инструмента не само се допълват в хода на работата, но всеки от тях трябва да носи допълнителна стойност за реализацията на проекта.
#BTL #Events
Бъдещето на туризма е в преживяванията

Бъдещето на туризма е в преживяванията и провокирания интерес и случването на иновативните исторически игри го показват. През изминалия летен туристически сезон бяха проведени за пръв път иновативни исторически игри, които накараха участниците да се върнат от наши дни до 10 хиляди години назад във времето като минаваха през различни мисловни, логически и физически загадки на площ от 130 декара, на която са разположени различни исторически епохи.

 

 

#BTL #Events
Алтернативен Великден у дома

Великден е един от най-важните и светли празници. И въпреки лошите новини, които слушаме всеки ден за коронавируса, решихме да обърнем внимание на позитивните неща в нашето ежедневие. Ще ви споделим няколко идеи за създаване на интериор с вашето семейство, с приготвянето на който ще се насладите на едно забавно преживяване и ще ви покажем как с част от нещата, които имате на една ръка разстояние от себе си, можете да преобразите пространството.

#BTL #Events
Събитията сега и в бъдеще?!
Първа част

По-фатален петък тринадесети за Събитийния мениджмънт в България едва ли някого е имало от датата 13-ти март 2020 година. Смело можем да кажем, че „Събития“ се превърна в строго забранена дума след въвеждането на извънредния режим заради пандемията на COVID-19. Тази тенденция не се наблюдава само в нашата страна, а и в много други държави в глобален мащаб, както ни е известно. 

 

 

#BTL #Events
Събитията сега и в бъдеще?!
Втора част

Дори след отминаване на този пандемичен етап, събитията няма да бъдат това, което бяха. Това ще доведе до сериозни промени в нашето ежедневие - ще организираме служебни срещи и лични събития все повече в онлайн пространството. 

#BTL #Events
VR и AR решенията са тук

Звучи като научно-фантастична история? Може би една мечта? Всъщност това вече се случва. Къде? Във виртуалната реалност и добавената такава. VR като технология заблуждава човешкия мозък да възприема цифровото съдържание като истинско. Точно там се появява думата „потапяне“. Колкото по-реалистично е изживяването, толкова по-потапящо е.

#BTL #Events
Кои са основните VR устойства
Виртуалната реалност (VR) е общ термин за съдържание, което може да се възпроизвежда от цифрови устройства, като HMD (дисплеи, поставени на главата) или смартфони (мобилен VR). Това може да бъде линеен филм, записан с помощта на 360-градусова камера, или интерактивна 3D симулация, като тези, използвани за игри, които позволяват на потребителя да се потопи напълно в това, което се случва.
 
#BTL #Events
Увеличаване на продажбите с помощта на VR и AR

Първо, какво е продажба на решения? Това е процесът, при който предлагате решения, а не продукти/услуги. Намирате точната нужда на клиента и му показвате как определен продукт или услуга може да я задоволи. Какъв по-добър начин да помогнете на потребителите да разберат решението и колко то ще улесни живота им - отколкото чрез „изживяването му“ от първа ръка?  Благодарение на VR и AR, това вече е възможно. 

#BTL #Events
VR дистанционно обучение и образование

Виртуалната реалност е мощен инструмент в услуга на всички, които търсят еволюцията в сферата на обученията. Тя разполага с неограничени опции за обучение на служители, намиращи се на различни професионални нива: от хора, специализирани в дадена занаятчийска дейност, до такива - заемащи ръководни и мениджърски позиции. 

#BTL #Events
Иновации при недвижими имоти и интериорни решения

Виртуалната среда и новите технологии превръщат продажбата на имоти и представянето на мечтания интериор и екстериор на обекти в по-ангажиращо и динамично преживяване от всякога. Благодарение на VR технологията визуализацията на интериорни решения е по-истинска и въздействаща. Същевременно могат да дадат възможност предложените обекти да бъдат видени от повече хора за по-кратко време и от различни точки на света.

#BTL #Events
Стимулиране продажбите на дребно с VR и AR

През последните няколко години виртуалната и добавената реалност се превърнаха в едни от най-ценните маркетингови инструменти за много международни компании като BMW и TopShop. От игрите, тези технологии са се преместили в индустрията на търговията на дребно и електронната търговия. Там те се явяват чудесно средство за привличане на нови клиенти. VR и AR решенията набират популярност по целия свят.

#BTL #Events
Бъдещето на Ивент мениджмънта - VR и AR технологии

Световната пандемия промени изцяло събитийната индустрия. През последните години, а особено в изминалите няколко месеца, потребителското поведение се измени напълно. За един събитиен мениджър е много важно да умее да създава събития, които биха могли да се запомнят и да се задържат в съзнанието на хората. Иновациите са движеща сила и всеки организатор на ивенти трябва да следи какви са новостите. 

#BTL #Events
VR технологиите в сектора на туризма

Една от най-силните страни на VR е възможността на потребителя да изпита усещането, че е „там“. В туристическата индустрия виртуалната реалност може да се използва за пресъздаване на туристически дестинации, обекти и атракции по уникален и потапящ начин. Макар че обикновените изображения и видеоклипове показват какво може да предложи дадена дестинация, те често не предизвикват емоционална реакция. Тук идва ролята на VR заснемането, което наистина може да стимулира сетивата на потребителя на друго ниво и да “пренесе” съзнанието на гледащия в дестинация, която искаме да му представим.

#BTL #Events
Повишаване на продажбите чрез интерактивни игри

Знаете ли, че 90% от цялото потребление на информация идва от визуализации? Хората помнят 80% от това, което виждат, и само 20% от това, което четат. Не е чудно, че концепцията за визуално обучение и геймификация осигурява максимални ползи за всички учащи, независимо в коя област се намирате. VR игрите представят по неповторим начин  нови продукти и услуги, използвайте силата на визуализацията и игровия елемент. Виртуалната реалност включва иновативни методи, които добавят забавен фактор в обучението, пазаруването, презентацията на бранд и много други направления, за да се запомни по-добре информацията.