Защо две водещи и утвърдени агенции се сливат?

След 13-ти март 2020 година, светът, такъв какъвто го познавахме, се замени с друга реалност. Драстичната промяна в начина на живот беше неочаквана за по-голямата част от населението по света. Въпреки всички промени животът нямаше как да спре, затова се наложи адаптивност към ситуацията от страна на всеки един човек, на браншовете, на цели индустрии.


   #BTL #EVENTS 29.09.2021
Една различна реалност 

Промените през последната година и половина доведоха до изменение на рекламния сектор в България и по света, както и предлагането на услуги, работата с настоящи и привличането на нови клиенти. Главната промяна беше преминаването от офлайн в онлайн среда, което позволи да се внедрят различни нови техники за рекламиране, както и повече инфлуенсъри, блогъри и влогъри в рекламните стратегии, които могат да правят всичко от дома си и да създават цели общности от мнения. Онлайн събитията преди бяха рядкост, а сега офлайн събитията заеха тяхното място. 
 

Решението, което води до развитие

Въпреки, че бяхме постоянно в онлайн средата и дигиталното ни завладя, само неразривната връзка между офлайн и онлайн бе решението за изход от стреса от постпандемичната ситуация. В резултат на това компаниите от малък, среден и голям бизнес започнаха първо да се обръщат към дигитална агенция за позициониране на пазара, тъй като видяха, че само това ще ги направи устойчиви. За сравнение преди години първо се обръщаха към ПР агенция или агенция за събития, защото така по-бързо достигаха до потребителите си. Всичко това обаче, създаде необходимост да познаваш добре и двете среди, в които се срещаш и общуваш с потребителя - онлайн и офлайн. Възникна необходимост да работят в синегрия, за да не се получават рекламни кампании и информация с различен информационен фокус. Голяма част от компании за събития увеличиха отдела си с дигитално звено, а дигиталните агенции с такова за събития. Започнаха да се появяват и случаи, при които обаче компаниите вместо да инвестират в придобиване на нови умения и навлизане детайлно и в друга среда, решиха да се обединят с други професионалисти с експертиза, различна от тяхната, за да бъдат по-ефективни и гъвкави в предлаганите услуги на пазара.

Ние също се присъединяваме към компаниите, които вярват в ефективността на обединението

От 30-ти септември 2021 година заедно с дигитална агенция SEOMAX, се обединяваме в името на едно, за да можем да даваме повече добавена стойност на нашите клиенти. Чрез това обединение ще можем да предлагаме на своите клиенти пълен пакет от инструменти за позициониране и популяризиране на своите брандове, както офлайн, така и онлайн.

За 13 години опит на пазара, придобихме достатъчно знания, умения и компетенции. Но има и други аспекти, които наши колеги професионалисти владеят в доста по-голяма степен. Вярваме, че учейки се едни от други можем да бъдем по-рентабилни, по-адаптивни и предлагащи по-качествени услуги на пазара в България и по света.

 

   

Обединението, като решение за нас и за вас.

post2 img

Обединението в едно цяло

В управлението и принципите на двете компании, нищо не се променя, а чрез това партньорство разширяваме пакета от предлагани услуги и продукти за клиентите си, сред които са: цялостен онлайн маркетинг, онлайн реклама във Facebook и Google, маркетинг в социалните мрежи, изработка на сайтове и онлайн магазини, графичен дизайн, SEO и други услуги, свързани с дигиталния маркетинг.

От дълги години си партнираме с тях във връзка с различни проекти и начинания. Тяхната експертиза и професионално отношение, както и ценностите им като грижа и прозрачност към клиента, съвпадат с фирмената ни философия и бяха водещи при вземането на решението за обединяване на силите.

Вярваме, че с това ново начало ще бъдем по-ефективни, по-адаптивни и предлагащи по-качествени услуги на пазара в България и по света.

   

от същия#
#BTL #Events #Production
Границите на BTL маркетинга

BTL  маркетингът би могъл да бъде интерпретиран като последващо логично ниво при градене или поддръжка на желан продуктов имидж или услуга, която искате да популяризирате.  Преимуществото на тази методология е, че общуването с клиента е директно и се осъществява достигане до конкретно таргетирана група от търсени потребители. Ние, от Алтърнатив Адвъртайзинг, възприемаме като талант способността да мислиш различно, да нямаш страх  да предоставиш на клиента алтернативна, дори безразсъдна идея за дадена кампания. 

#BTL #Events
Важната роля на облеклата за визията на бранда ви

Дрехите в BTL сектора са неотменна част от визията на всяка промоция и събитие. Освен естетически завършек на цялостната картина, облеклата биха могли да се използват като изключително мощен инструмент за въздействие на психологическо ниво. Разработихме каталог с BTL облекла специално за вас. В него комбинирахме атрактивни облекла с функционални аксесоари, които позволяват разнообразие от цветове и съчетания. Решихме да заложим на стил и удобство, които да се превърнат в силен инструмент вашият бранд да бъде забелязан.

#BTL #Production
Професия промоутър или хостеса - важни съвети

Търсиш си забавна, интересна и динамична работа като промоутър или хостеса? Имай предвид, че да тази професия изисква много повече от просто да отидеш в магазина или на някое вечерно парти. Тази професия е наистина призвание, затова не е всеки. Предлагаме ти няколко ценни насоки, които сме разбрали от практиката. Надяваме да ти бъдат много полезни.

#Events #Production #Decoration
Защо декорацията е важна за едно събитие

Декорацията - добавена стойност или излишен бюджет е в едно събитие? Да изберем или не, да имаме декорация? Чрез създаване на концепцията за декорация на едно събитие могат да се изградят изцяло нови пространства, които да допринесат за усещането на гостите и да завършат идентичността и уникалността на събитието. 

#Events #Production #Decoration
ПР, маркетинг и реклама - три в едно
Маркетингът, рекламата и връзките с обществеността  - PR, са основните стълбове в съвременните рекламни кампании.Трите инструмента не само се допълват в хода на работата, но всеки от тях трябва да носи допълнителна стойност за реализацията на проекта.
#BTL #Events
Бъдещето на туризма е в преживяванията

Бъдещето на туризма е в преживяванията и провокирания интерес и случването на иновативните исторически игри го показват. През изминалия летен туристически сезон бяха проведени за пръв път иновативни исторически игри, които накараха участниците да се върнат от наши дни до 10 хиляди години назад във времето като минаваха през различни мисловни, логически и физически загадки на площ от 130 декара, на която са разположени различни исторически епохи.

 

 

#BTL #Events
Алтернативен Великден у дома

Великден е един от най-важните и светли празници. И въпреки лошите новини, които слушаме всеки ден за коронавируса, решихме да обърнем внимание на позитивните неща в нашето ежедневие. Ще ви споделим няколко идеи за създаване на интериор с вашето семейство, с приготвянето на който ще се насладите на едно забавно преживяване и ще ви покажем как с част от нещата, които имате на една ръка разстояние от себе си, можете да преобразите пространството.

#BTL #Events
Събитията сега и в бъдеще?!
Първа част

По-фатален петък тринадесети за Събитийния мениджмънт в България едва ли някого е имало от датата 13-ти март 2020 година. Смело можем да кажем, че „Събития“ се превърна в строго забранена дума след въвеждането на извънредния режим заради пандемията на COVID-19. Тази тенденция не се наблюдава само в нашата страна, а и в много други държави в глобален мащаб, както ни е известно. 

 

 

#BTL #Events
Събитията сега и в бъдеще?!
Втора част

Дори след отминаване на този пандемичен етап, събитията няма да бъдат това, което бяха. Това ще доведе до сериозни промени в нашето ежедневие - ще организираме служебни срещи и лични събития все повече в онлайн пространството. 

#BTL #Events
VR и AR решенията са тук

Звучи като научно-фантастична история? Може би една мечта? Всъщност това вече се случва. Къде? Във виртуалната реалност и добавената такава. VR като технология заблуждава човешкия мозък да възприема цифровото съдържание като истинско. Точно там се появява думата „потапяне“. Колкото по-реалистично е изживяването, толкова по-потапящо е.

#BTL #Events
Кои са основните VR устройства
Виртуалната реалност (VR) е общ термин за съдържание, което може да се възпроизвежда от цифрови устройства, като HMD (дисплеи, поставени на главата) или смартфони (мобилен VR). Това може да бъде линеен филм, записан с помощта на 360-градусова камера, или интерактивна 3D симулация, като тези, използвани за игри, които позволяват на потребителя да се потопи напълно в това, което се случва.
 
#BTL #Events
Увеличаване на продажбите с помощта на VR и AR

Първо, какво е продажба на решения? Това е процесът, при който предлагате решения, а не продукти/услуги. Намирате точната нужда на клиента и му показвате как определен продукт или услуга може да я задоволи. Какъв по-добър начин да помогнете на потребителите да разберат решението и колко то ще улесни живота им - отколкото чрез „изживяването му“ от първа ръка?  Благодарение на VR и AR, това вече е възможно. 

#BTL #Events
VR дистанционно обучение и образование

Виртуалната реалност е мощен инструмент в услуга на всички, които търсят еволюцията в сферата на обученията. Тя разполага с неограничени опции за обучение на служители, намиращи се на различни професионални нива: от хора, специализирани в дадена занаятчийска дейност, до такива - заемащи ръководни и мениджърски позиции. 

#BTL #Events
Иновации при недвижими имоти и интериорни решения

Виртуалната среда и новите технологии превръщат продажбата на имоти и представянето на мечтания интериор и екстериор на обекти в по-ангажиращо и динамично преживяване от всякога. Благодарение на VR технологията визуализацията на интериорни решения е по-истинска и въздействаща. Същевременно могат да дадат възможност предложените обекти да бъдат видени от повече хора за по-кратко време и от различни точки на света.

#BTL #Events
Стимулиране продажбите на дребно с VR и AR

През последните няколко години виртуалната и добавената реалност се превърнаха в едни от най-ценните маркетингови инструменти за много международни компании като BMW и TopShop. От игрите, тези технологии са се преместили в индустрията на търговията на дребно и електронната търговия. Там те се явяват чудесно средство за привличане на нови клиенти. VR и AR решенията набират популярност по целия свят.

#BTL #Events
Бъдещето на Ивент мениджмънта - VR и AR технологии

Световната пандемия промени изцяло събитийната индустрия. През последните години, а особено в изминалите няколко месеца, потребителското поведение се измени напълно. За един събитиен мениджър е много важно да умее да създава събития, които биха могли да се запомнят и да се задържат в съзнанието на хората. Иновациите са движеща сила и всеки организатор на ивенти трябва да следи какви са новостите. 

#BTL #Events
VR технологиите в сектора на туризма

Една от най-силните страни на VR е възможността на потребителя да изпита усещането, че е „там“. В туристическата индустрия виртуалната реалност може да се използва за пресъздаване на туристически дестинации, обекти и атракции по уникален и потапящ начин. Макар че обикновените изображения и видеоклипове показват какво може да предложи дадена дестинация, те често не предизвикват емоционална реакция. Тук идва ролята на VR заснемането, което наистина може да стимулира сетивата на потребителя на друго ниво и да “пренесе” съзнанието на гледащия в дестинация, която искаме да му представим.

#BTL #Events
Повишаване на продажбите чрез интерактивни игри

Знаете ли, че 90% от цялото потребление на информация идва от визуализации? Хората помнят 80% от това, което виждат, и само 20% от това, което четат. Не е чудно, че концепцията за визуално обучение и геймификация осигурява максимални ползи за всички учащи, независимо в коя област се намирате. VR игрите представят по неповторим начин  нови продукти и услуги, използвайте силата на визуализацията и игровия елемент. Виртуалната реалност включва иновативни методи, които добавят забавен фактор в обучението, пазаруването, презентацията на бранд и много други направления, за да се запомни по-добре информацията.

#BTL #Events
Защо две водещи и утвърдени агенции се сливат?

След 13-ти март 2020 година, светът, такъв какъвто го познавахме, се замени с друга реалност. Драстичната промяна в начина на живот беше неочаквана за по-голямата част от населението по света. Въпреки всички промени животът нямаше как да спре, затова се наложи адаптивност към ситуацията от страна на всеки един човек, на браншовете, на цели индустрии.

От 30-ти септември 2021 година заедно с дигитална агенция SEOMAX, се обединяваме в името на едно, за да можем да даваме повече добавена стойност на нашите клиенти. Чрез това обединение ще можем да предлагаме на своите клиенти пълен пакет от инструменти за позициониране и популяризиране на своите брандове, както офлайн, така и онлайн.  

Ние сме Алтърнатив - рекламна агенция с доказан професионализъм в самостоятелното изпълнение от създаването на креативни концепции до цялостното реализиране
и организиране на събития и BTL активности.